Драги читатели на нашия блог за интериорен дизайн, в тази статия ще ви запозная с два стила - технологичния и рюстик.

Технологичният стил е наследния на стила хай-тек, популярен през 70-те години на миналия век, характеризиращ се с трансформирането на пространството в индустриална среда. Но самият технологичен стил се отличава с освобождаването от излишни обекти и прекомерна декоративност. Точно този е моят стил, признавам си.

При него са типични чистите линии, а най-често се използват материалите хромирана стомана, както и черна кожа. Това обзавеждане е дискретно, приятно и модно, много трудно ще ви омръзне. Ако е съчетано със сиви или бели стени, още по-добре. Но избягвайте ярките цветове при боядисването - рядко се получават добри интериорни композиции при прилагането им.

Технологичният стил "слива" стените и подовете с вашата мебелировка. Той изисква сериозна композиционна съгласуваност.

Противоположен нему е "рюстикът", който също е доста популярен. При него се набляга на антиките и старите мебели. Хората, наблягащи на рюстика ,целят дома им да се "насели" с мебели от естествени материали, като дървото е водещият елемент. Той придава на жилището топлина, гостоприемство и елегантност.

Както технологичният, така и рюстик стила биха могли да изобилстват от свежест, да оригиналничат, да са в унисон със съвременния дух. 

Типичен пример за рюстик стил са новите къщи със стари зидове, които често се оставят целенасочено, за да изпъкват - на тях се акцентира. Допълнително, ако оцветите останалите стени в синьо, ще се получи страхотен ефект! Къщата ще изглежда модерна, оригинална, елегантна и различна.

Рюстик, за разлика от технологичния стил, не е съвместим с идеята за функционалност. При него се набляга повече на външния вид, отколкото на практичността.

При технологичния стил характерът е строго практичен.

В нашия магазин "ВИЛАЗ" бихте могли да изберете мебели и за двата стила. При затруднения нашите консултанти ще ви помогнат. Междувременно прочетете други интериорни теми в блога ни, за да се осведомите за новостите.

Благодарим ви за вниманието!

До нови срещи.

 

Прекратяване на абонамента