Домът е личното пространство на всекиго от нас, ала било то поради ангажиращите работни задължения или по други причини, не ни остават много възможности да му се насладим или да подберем по такъв начин мебелите и обзавеждането, че мястото ни за живеене да харесва на самите нас.

Мнозина обзавеждат заради гостите, за другите, вместо за себе си. Самият аз посрещам гости не по-често от веднъж на два месеца, тъй че би било далеч по-разумно да изградя вътрешния интериор на стаите си съобразно потребностите си, вместо да се грижа за комфорта на евентуалните посетители. Ала това не узначава, че жилището няма да е уютно, красиво, удобно и практично. Всеки домакин трябва уверено да може да се самоидентифицира и да се чувства добре в дома си.

Баланс между функционалност и стил по отношение на меката мебел

Ако вие сте сред хората, които изключително много държат на външния вид на меката мебел, пък и на помещенията като цяло, не загърбвайте практичните аспекти - намерете баланс между стила и функционалността на дома си. Претъпкате ли го с помпозна мека мебел - край на удобството. Да, тя действително е красива, но е твърде обемиста, тежка, поддръжката й е времеемка и скъпа, пък и заема прекалено много място.

Също така, съществуват много декоративни стилове. Някои дизайнери предпочитат по-изчистените, а други - по-многоликите, по-разнообразните и цветните. Вслушайте се в сърцето си и изберете онзи, който допада на вас. Няма по-добър или по-лош, защото красотата е абстрактна - тя не може да се измери с математически формули, тъй като всеки от нас има различен вкус.

Съчетайте разнообразие от нюанси и контрасти, но без да прекалявате с тях. Но в нашия блог можете да прочетете някои много интересни идеи, просто потърсете и разлистете статиите ни.

Комбинирането на различни по цвят дамаски на меката мебел освежава помещението. Бихте могли да направите именно това.

Ние също можем да ви помогнем в процеса на обзавеждане - заповядайте в някой от магазините ни в София, Пазарджик или Самоков, или пък разгледайте галериите в сайтовете ни. Можете да поръчате мебели и други продукти и от онлайн магазина ни www.optim.bg Благодарим ви за интереса. Приятен и ползотворен ден!

П.С. На снимката виждате мека мебел от магазина ни в София, ж.к. Люлин, ВИЛАЗ.

 

Прекратяване на абонамента